15 съвета за кучето Ви на плажа!

15 съвета за кучето Ви на плажа!

Лято е! Ако сте решили да ходите на море, ще ви споделим няколко  чудесни начина да  предпазите кучето си на плажа.

Официално е лято! Предстои ви ваканция на плажа, Ветеринарна клиника Д-р Пух е приготвила няколко полезни съвета за Вас и вашето куче.

1. Предпазете лапите на вашето куче!

куче на плажа - лапи

Пясъкът на някои плажове може да е изключително горещ! И докато Вие носите чехли или сандали, то може би не сте забелязали колко некомфортен може да бъде горещият пясък за лапите на вашият любимец! Добра идея е да използвате предпазни продукти за лапи на куче. Заповядайте в клиниката ни в град Бургас за да ви консултираме и предложим при нужда подходящ крем за вашият най-добър приятел.

2. Разберете дали кучето ви обича да плува.

куче на плажа - вода

Ако посещението на кучето Ви на плажа е за първи път, започнете със спокойно място където водата е по-спокойна за да видите реакцията му! Не всяко куче може или обича да плува! Някои просто предпочитат разходката по крайбрежната ивица – и в това няма лошо. Дoри кучета които са добри плувци могат да бъдат затруднени от силните вълни и течения, затова дръжте под око кучето си!

 3. Обмислете спасителна жилетка/помощни пособия/.

куче на плажа - сърф

Без значение дали сте с лодка, сърф или просто на плажа, спасителната жилетка и пособия могат да са добра инвестиция, дори кучета които плуват добре могат да имат полза от подобни продукти, най-малко от забавлението което им доставят – жилетка с връзка на гърба може да е отлично решение да задържи кучето Ви над водата.

4. Осигурете малко сянка.

куче на плажа - чадър

Хората и кучетата имат сходни нужди за предпазване от силните слънчеви лъчи. Игривите и енергични кучета бързо могат да прегреят на плажа! Големите плажни чадъри са добри, но ако смятате да прекарвате повече часове на плажа, добра инвестиция би била плажна тента за няколко човека която може да осигури прохладата и на вашият домашен любимец.

5. Не забравяйте слънцезащитните продукти (кремове)

Слънчево изгаряне- може да не ви се вярва, но би могло да се случи ако кучето ви прекарва дълго време на слънце. Продукти предназначени за кучета, бебета или чувствителна кожа обикновено са подходящи за използване, при условие че не съдържат Цинков оксид, но най- добре се консултирайте с ветеринарен лекар дали продуктът е подходящ за целта. Прилагайте го на носът и ушите на кучето Ви, а ако обича да лежи по гръб, добре е да го нанесете и по корема и областта на слабините. Кучета с светли носове и козина, както и късо подстриганите са особено податливи на изгаряне.

6. Пригответе изобилие от вода.

Кучетата могат лесно да се обезводнят докато са на плажа, затова изобилието от прясна вода е необходимо. Достатъчно количество свежа вода е отличен начин да предотвратите пиенето на солена вода, което би могло да навреди сериозно на домашният ви любимец!

куче на плажа - пие вода

7. Вземете няколко повода.

Добре е да се запознаете с местните изисквания за дължините на поводи, разрешени за употреба на открито, като винаги е в полза да разполагате с допълнителна бройка в случай на преместване от едно място на друго. По-дълъг повод дава по-голямо пространство за вашия любимец. Дори да решите да оставите кучето си без повод, добре е да сте сигурни че има информация за стопанина и адреса си, на себе си (чип, медальон с данни на стопанина).

8. Събирайте изпражненията на кучето си в торбичка.

Добре е да разполагате с повече торбички, никой няма да се зарадва да се натъкне на изпражнението на кучето Ви докато си правите пясъчен замък например. След като разполагате с повече бройки може да споделите някоя със собственика на друго куче който е пропуснал да вземе със себе си този важен артикул, ще оценят жеста Ви!

9. Пригответе кърпа за почистване на пясъка от лицето на кучето Ви.

куче на плажа - пясък

Ако домашният ви любимец обича да гони морски обитатели по плажа, да завира муцуна в пясъка със сигурност не бихте искали да опитва да почисти муцуната или очите си с песъчливите си лапи! Именно заради това не е лоша идеята да си приготвите микрофибърна или друга кърпа за тази цел.

10. Избегнете скритите опасности във водата.

Едва ли ще ви се наложи да се притеснявате за акули! Но лапите на вашият любимец могат да бъдат сериозно наранени от остри предмети във водата като миди, ракообразни, стъкла и риболовни принадлежности попаднали наоколо.

11. Погрижете се за нощните разходки.

куче на плажа - нощ

Със залеза на слънцето може да стане доста тъмно ,затова през  нощта е добра идея да се погрижите кучето Ви да вижда вас и както и вие него. Това би могло да стане посредством светещи каишки, ако кучето ви обича да гони червените точки на лазер, това е добър начин да го викате обратно при вас когато не чува гласът ви от морските вълни.

12. Направете на кучето си почистваща баня.

Всичкият този пясък и солена вода могат да бъдат наистина дразнещи кожата на домашният ви любимец . Къпете кучето си всеки път след посещение на плажа, като използвате чиста вода и подходящи шампоани за чувствителна кожа. Ако разполагате с душ на открито или басейн , там където сте отседнали, това е добро решение да отстраните пясъка и солената вода. При необходимост ако нямате достъп до вода, може да използвате мека четка за късокосместите породи, с която да отстраните излишният пясък.

куче на плажа - баня

13. Защитете кучето си ако има чувствителни уши.

Ако кучето ви е податливо на ушни инфекции, подсушавайте ги всеки път след плуване или баня, консултирайте се с ветеринарен лекар относно продуктите които може да използвате за почистване на ушите от мръсотия, влага и предпазване от инфекции.

14. Предпазете колата си от пясъка.

Трудно бихте могли да ограничите пясъка ,той просто прониква на всякъде. Не лоша е идеята за използване на по големи количества покривала за товари и подобни постелки , поставени на подходящото място.

15. Не забравяйте играчките!

Фризби и изобщо играчки които плуват са добър избор за посещение на плажа. Много кучета харесват тенис топките но те са прекалено песъчливи и не бихте искали да попадат постоянно в устата на кучето ви докато сте на пясъка.

И в края на краищата най-добрият съвет е да се насладите на ваканцията с вашето куче по най-добрият начин.

куче на плажа - игра

Ако сте харесали статията публикувана от Ветеринарна клиника Д-р Пух и имате нужда от ветеринарен лекар, моля  свържете се с насPhone. Клиниката ни се намира в ж.к. Лазур в град Бургас и предлага богат набор от ветеринарни услуги. Нашите ветеринари извършват прегледи и консултации, ваксинации, хирургия, кастрации, лечение, лабораторни изследвания, дентална медицина – зъболечение, образна диагностика – ехографски изследвания. Ние предлагаме и услуги като посещения по домовете, стационар за малки животни и подстригване.

Ако желаете можете също така и да ни последвайте във Facebook или Instagram.

Comments are closed.

Call Now ButtonСвържете се с нас