Как да разберете дали домашният ви любимец е болен

Много хора които имат домашни животни често споделят, че им се иска любимците им да могат да говорят и да споделят първите симптоми на болест както обикновено правят хората.

малко коте д-р пух

И докато хората могат да ни кажат как се чувстват и какво ги боли, как да разберете че животното ви не е добре и има нужда от ветеринарен лекар?

Знаците при заболяване при животното ви са подобни на тези при хората. Очевидните признаци са от рода на диария, кихане, повръщане, кашляне, подутини, бучки, обриви или кървене. Има и изключения, например зайците не могат да повръщат. Птиците пък са толкова добри в замаскиране на болестите, че ако изглеждат болни в повечето случаи вече имат нужда от спешна медицинска помощ.

pacient svrache - gardje

Най-важното е да знаете какво е нормално за вашият любимец. Повечето собственици познават много добре животните и често забелязват когато нещо не е наред. Симптоми които подсказват това са промяна на маниерите, поведението, навиците на хранене и пиене, на ходене до тоалетна.

Изведнъж ако кучето ви което е по принцип енергично изгуби ентусиазъм за разходка или пък котката ви диша тежко през носа, или пък забелязвате животното ви да не пие вода, докато преди това е изпразвало купичката си редовно – значи нещо не е както трябва и трябва да проучите какво се случва.

kuche-ne-pie-voda-2

Ако се колебаете, позвънете на Ветеринарна клиника д-р Пух. По-добре е проблема да се установи на време и да се вземат превантивни мерки.

Comments are closed.

Call Now ButtonПозвънете ни